Mitt bokprojekt

33 comments

 

Som några av er kanske har misstänkt (baserat på den icke-klickbara knappen Book Project högst upp på sidan) så håller jag på med ett bokprojekt. Jag började gymnasiet på den ultra-präktiga linjen ”Naturvetenskaplig – Medicinsk, Kemisk, Biologisk” där jag stod ut ungefär en sekund, varefter jag kände mig djupt berövad på all själslig och kreativ förmåga och bönade på mina bara knän om att få byta linje. Jag fick byta till det mest kreativa som fanns på min gymnasieskola – ”Samhälle Journalistisk”, inte för att jag hade någon tanke på att bli journalist utan för att vara säker på att man slapp Matte F, Fysik och liknande själsdödare. Det var nog ungefär då jag fick upp ögonen för dethär med skrivande och grundade tanken på att någon gång i livet skriva en bok.

Det blev ingen skrivkarriär efter gymnasiet eftersom min hybris om att bli framgångsrik affärskvinna hade börjat ta form (vilket ledde till Ekonomprogrammet på universitetet och i princip hela min karriär fram tills nu), men den där bokdrömmen har ändå funnits där någonstans i bakhuvudet. Så när det blev klart att även jag skulle få vara mammaledig kändes det nästan som en plikt att förverkliga min bokdröm.

Det finns massvis med sätt att skriva böcker på, allt från att bara sätta sig utan någon plan och låta pennan leda historien ord för ord, till extremt planerade och utstuderade metoder där man på förhand redan vet hur läsaren kommer att reagera på varje sida. Jag har valt något mitt emellan – jag vet hur boken börjar och slutar samt vilka karaktärer som för historien vidare, jag vet även vilka kapitel som kommer att finnas och ungefär vad som ska hända i varje kapitel. Men därefter freebasar jag och låter pennan (eller ja, tangentbordet) leda historien vidare.

Jag tänkte att ni ska få följa med mig i skrivarprocessen här i bloggen, om ni skulle tycka att det är intressant förstås, och snart kanske jag även avslöjar lite mer om vad boken kommer att handla om. Stay tuned!

 

 

 

33 comments
3

You may also like

33 comments

Madde 2019-01-18 - 12:20

Vad spännande att skriva en bok. Det var mitt drömyrke som liten, men är inte alls så duktig längre på att skriva.

Reply
emelieburstrom 2019-01-18 - 12:46

du är verkligen en så imponerande och häftig kvinna! Jag blir inspirerad av att se hur duktig du är! Ska bli kul att få följa med på din resa medan du skriver på din bok 🙂

Reply
Amanda 2019-01-18 - 13:10

Wow, så otroligt roligt och spännande att skriva en egen bok! 🙂

Reply
Hannas krypin 2019-01-18 - 13:12

Vad roligt att du ska skriva en bok! Det vill jag jättegärna läsa mer om! När jag var barn drömde jag om att bli författare. Nu har andra drömmar tagit överhanden istället. Men jag vill väldigt gärna följa med på din resa!

Reply
Therese 2019-01-18 - 14:12

Wow, så häftigt! Jag ser verkligen fram emot att följa med på den resan! Har själv drömt om att skriva en bok men aldrig riktigt vågat ta steget…

Reply
Linda Lii Lundberg 2019-01-18 - 14:22

wow ser verkligen fram emot att följa din process. tack!

Reply
Pärla 2019-01-18 - 14:44

Wow, så kul det ska bli att få följa din resa. Jag har velat skriva en bok jag med men kommer aldrig dit, nu kanske man kan få lite inspiration!

Reply
Björn Aldenfalk 2019-01-18 - 14:51

Jag är också igång, eller har börjat och inte fortsatt på en bok, mer av en självbiografisk/humoristisk karaktär och genre. Spännande att följa din resa, dock lät det som svåra grejer du skriver om? eller, är det bara jag som tänker knepigt? Ha en fin kväll

Reply
Hanna 2019-01-18 - 15:22

Åh jag har också en bokdröm men är sämst på struktur så tror tyvärr aldrig jag kommer få ihop en hel bok däremot är jag inne på en novellsamling och har en ide kring den. Jag vill alltså jättegärna följa ditt bokprojekt

Reply
Jennysvardag 2019-01-18 - 15:25

Så roligt att vi får följa med i din skrivprocess, det ser jag verkligen fram emot. Jag har också i många år viljat skriva en bok men jag kommer inte till skott. Det ska bli jätte roligt att få följa dig 😃

Reply
Melissa Skywalkz 2019-01-18 - 15:51

Men aaaah vafan jag vill läsa din bok nu, inte om flera månader eller hur lång nu processen är. Jag funderar även rätt mycket på att själv skriva en bok så tror din lilla kategori kan hjälpa mig i framtiden 🙂

Reply
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ 2019-01-18 - 16:17

Så spännande, jag skulle också vilja skriva en bok kanske det blir av i framtiden. Jag har så många karaktärer i mitt huvud som skulle behöva lämna huvudet och ramla ner på pappret istället. Men frågan är om när tiden finns 🙂

Reply
Sarah 2019-01-18 - 16:31

Vad skönt att du fick byta linje 🙂 Tur att det blev just den linjen när du fick upp ögonen för skrivandet 🙂 Lycka till med boken 🙂

Reply
Tommytott 2019-01-18 - 17:12

Shit vad kul med kommande bokprojekt.

Härligt att följa med och bli inspirerad.

Reply
Liw 2019-01-18 - 17:50

Intressant med planer om en bok. Är nog bra med ramarna satta men att sedan låta fantasin flöda. En för planerad bok missar ju det fria tankeflödet…

Reply
Moa hansson 2019-01-18 - 18:15

Så spännande att skriva en egen bok, det skulle jag med vilja göra någon gång!

Reply
Fnulan 2019-01-18 - 18:35

ÅH jaaa men gud vad roligt, klart du ska satsa. Jag längtar efter din bokbebis!!! KÖR

Reply
Madelene 2019-01-18 - 18:56

Åh så häftigt! Har alltid velat på något sätt skriva en bok. Hoppas den lilla drömmen blir sann någongång.

Reply
sandi_fighter 2019-01-18 - 19:07

Vilket spännande projekt, ska bli superkul att följa ditt skriveri. Kanske följer jag dina spår en dag 😊

Reply
Chanelle 2019-01-18 - 19:20

Men ååååh vad spännande!! Jag har också en bokdröm så detta måste du berätta allt om! Tips, knep, inspo, pepp ja allt som har med skrivande att göra! 😀 Så kul, blev taggad haha

Reply
Moa Larsson 2019-01-18 - 19:48

Jag har en halvskriven bok här i min macbook, om mitt liv. Eller ja, om min hjärtsjukdom, om hjärtstopp, om min lungsjukdom och allt som hör till när man väntar på tre organ men telefonen inte ringer och man trots det föder ett barn, just nu skapar ett annat och spurtar på och jobbar heltid. Riktigt kul att stötta ihop med någon som också skriver! Hoppas det blir många många många inlägg i den kategorin! 😍

Reply
Elisa 2019-01-18 - 19:58

Åh vad kul att få följa din bokresa! Hur länge har du skrivit på den nu?
Även jag har tanken om att någon gång skriva en bok, men det lär inte hända i första taget.

Reply
Johanna 2019-01-18 - 20:44

Alltså hur inspirerande är inte du?! Jag dör vad du är bra! Vad jobbar du med förutom din bok? Alltså hela du är sån girlpower! Ser verkligen fram emot din bok, det kommer bli svinbra. Är själv sugen på att skriva en, men vettetusan vad?! Kram fina!<3

Reply
Junitjej 2019-01-18 - 20:52

Hade jag inte jobbat som lärare, så hade ju författaryrket varit en dröm! hur mycket har du kvar av boken?

Reply
Amanda 2019-01-18 - 21:50

Jag har också den drömmen att få skriva en bok nån gång kanske av att du berättar hur du skriver kanske jag kan få tips. Ska bli intressant med fortsättningen 🙂

Reply
Sara S 2019-01-18 - 22:15

Så spännande att få följa ditt projekt och jag måste ju säga att du verkar vara en väldigt driftig tjej. Bra det, de yngre generationerna behöver fler kvinnor att se upp till som förebilder som vågar ta för sig av livet.

Reply
kamillaskamera 2019-01-18 - 23:56

Så roligt och spännande framför allt att skriva en egen bok. All lycka till

Reply
Kathrinea Living 2019-01-19 - 01:54

Men så spännande med ett bokprojekt! ska bli jättekul att följa med i processen här på bloggen 😀

Reply
Annica 2019-01-19 - 08:53

Vad spännande att få följa med i den processen! Jag har själv skrivit en bok, om min farfar.. Dock behöver den kompletteras otroligt mycket redan nu så… Blir en 2.0 version av den om några år.. 😀

Reply
Snabela 2019-01-19 - 09:10

Låter otroligt spännande att skriva en bok. Ska bli spännande att följa det projektet.

Reply
Anneli Sjöblom 2019-01-21 - 17:02

Men åh vad spännande! Jag följer jättegärna detta projekt! 😍 Jag har själv påbörjat en bok, dock har det stått still nu på grund av annat att prioritera men någon gång i livet hoppas jag att den ges ut.

Reply
Evelina 2019-01-21 - 19:05

Ååh vad kul med en egen bok! Jag följer jättegärna processen 🙌

Reply
anetteherbalista 2019-01-23 - 10:27

Hej! Vad spännande, lycka till! Ååååh lite mer info om boken kan du väl alt ge oss? :))) Jag har i november skrivit klart min första bok jag med. Vilken resa det är att skriva, vad man lär sig om sig själv. All lycka till, mitt varmaste tips är att om du vill ge ut boken, så anlita en lektör. Det hjälper så mycket.

Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: