En anekdot från grannen i öst

11 comments

Tjenixen!

Det blev en fartfylld helg med både bubbel, ostron och svart kaviar om vartannat. Men är det intressant eller unikt på något vis? Nä, tänkte väl det. Istället tänkte jag berätta om hur det gick till när jag skulle lämna in min kamera på service.

Jag har en Canon EOS 5D Mark III och ett 24-70 mm objektiv som har fungerat väldigt bra fram tills för någon vecka sedan, då det plötsligt blev svårt att få bra skärpa på bilderna och dessutom började den autofokusera utan stopp i flera minuter. Jag frågade fröken Google vart man kunde lämna in kameran på service i Moskva och först enligt SEO algoritmen poppade ett ryskt Canon Service företag upp som såg sådär lagom seriöst ut. På hemsidan förklarades det att man inte ens behövde åka ut till servicecentret utan de kunde komma och hämta kameran för att därefter leverera den tillbaka hel och servad. Lät ju förträffligt, tänkte en nybliven och smått schleten mamma. Jag ringde och förklarade ungefär vad problemet var och beställde en hämtning av kameran på söndag mellan 18 och 21. Vid 18-tiden på söndag ringde mycket riktigt leveranskillen och förberedde mig på att han skulle vara framme om ca 30 minuter. Han lät både trevlig OCH var i tid, vilket inte hör till vanligheterna i Moskva, så mina förväntningar på servicen steg ännu högre. Det plingade till på dörren som jag öppnade och träffades direkt av ett moln av förtärd vitlök, förmultnade Prince-cigaretter, svett och framförallt vodka. Två rödsprängda och skelande ögon såg på mig medan den stinkande utandningsluften försökte förklara att han var från Canons serviceställe. Min första reaktion var att det nog bara är en uteliggare som hann före min servicekille, men sen hörde jag att han faktiskt sa ”Canon” och såg till att backa tillbaka några steg. Han vinglade till och frågade om det var en ”EOesch 5D Marksch III” jag hade där medan hans hand började sträcka sig efter min inte så billiga kamera. Jag hann dra undan kameran innan hans svullna och svettiga hand hann röra vid den. Jag förklarade att det kändes aningen otryggt att låta en random gravt berusad person ta min kamera utan någon som helst säkerhet, varpå han i slowmotion fick en väldigt besviken men förstående min. ”Okej, hejråå” sa han (fast på ryska då) utan något som helst motstånd och gick tillbaka ner för trappan.

Welcome to Russia!

Det blev med andra ord ingen service av kameran denna veckan heller. När jag ringde upp företaget för att förklara att deras leveranskille verkade ha alkoholproblem, så tackade en mekanisk röst för informationen och bjöd inte ens på en ursäkt tillbaka. Kanske hör det helt enkelt till vanligheterna i fotobranschen här, who knows.

 

Jo, bilderna nedan är tagna med en sån där kamera förresten! Så knyts logiskt bilderna till texten ihop förstårni. Nej men skrämt åsido, byxorna är från &Other Stories, tröjan från H&M och pälsen är italiensk men köpt på en rysk marknad här i Moskva. Nu ska jag googla vidare på ytterligare alternativ att reparera min kamera. Hejs!

 

 

 

 

 

11 comments
1

You may also like

11 comments

Chanelle 2019-01-21 - 14:28

Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt den där killen? hahaha gud vilken stor sak det där hade blivit i Sverige! Förstår att du inte ville ge kameran till han.. Tråkigt att den inte blev fixad bara :/

Reply
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ 2019-01-21 - 16:36

Usch så obehagligt med en sån där främmande och dessutom berusad människa som tror sig kunna hämta dina saker. Förstår att du inte kände dig det minsta trygg med den saken och att det inte blev något fixat. Hoppas du hittar på någon annan som kan hjälpa dig 🙂

Reply
Madelene 2019-01-21 - 16:58

Men så härligt att dem kommer o hämtar den och lämnar den när den är klar. Dröm ju! Tråkigt att de skickar någon som har alkoholproblem oså när de kommer till detta. Inte proffsigt från dem. Hoppas din kamera hamnar på service snart! Kram

Reply
Snabela 2019-01-21 - 18:03

Kanske går och skicka till nått ställe här i Sverige för service, eller funkar inte det tro? Kanske känns mer seriöst om du hittar nått.

Reply
Sandra 2019-01-21 - 18:22

Shit hur snygg är du inte kvinnan. Man blir ju superavis.
Förstår att du blev paff när han dök upp, men haha nu ser jag ju dessa fyllon till ryska människor vinglandes på gatorna för min inre syn 😂😂😉😉

Reply
Sarah 2019-01-21 - 18:56

Lät ju jättebra att dom kunde komma hem och hämta kameran men så sjukt att det kom en sån kille :O Förstår att du trodde det var nån annan först. Vem går till jobbet onykter :S Hade inte heller velat lämna ifrån mig nåt till honom 😛

Reply
Fnulan 2019-01-21 - 20:24

Hahha förlåt att jag skrattar men jag ser honom skelandes framför mig med svetto hår på alla håll. Hade han alla tänder?
Kul att läsa men fy för att ha honom vid dörren!! KRAM

Reply
hnilssonlange 2019-01-21 - 21:25

Men gud! Sjukt att ens fördommar om ryssar stämmer att folk luktar vodka o är ständigt fulla. Hade inte heller lämnat min kamera dit! Dina outfit bilder är jättefina! Gillar färgskalan

Reply
kamillaskamera 2019-01-21 - 23:38

Fy Fasiken för att lämnar bort saker till någon som är berusad på arbetstid. Tur att du sa nej till honom. Hur som helst galet snygga outfit bilder på dig.

Reply
Melissaskywalkz 2019-01-22 - 06:40

Men oj, hahah. Det var inte riktigt vad jag förväntat mig och självklart inte du heller. Bra att du inte lämnade ut kameran för du hade nog aldrig fått se den igen :/

Reply
Annica 2019-01-22 - 07:50

Haha ohnej! Jag förstår verkligen att du inte lämnade ut kameran till honom! Men tur att han inte ”tvingade sig på” kameran eller något sådant utan själv backade.

Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: