Vår resa till Sochi

8 comments

Då var vår första resa med Theo avklarad, check!

Visserligen ganska enkelt att resa med en 10-veckors bäbis då spektrumet av behov är ganska begränsat till mjölk, sömn och eventuellt lite lek. Vet inte hur man har ungarna på andra flygolag, men med Aeroflot får bäbisen ligga i en liten krubba som fästs i väggen. Det verkade som att Theo gillade att hänga i den.

 

 

Vädret i Sochi var inte fantastiskt men helt ok, ingen sol men bra sikt och lagom torr snö. Det var första gången jag åkte skidor i Sochi och jag måste säga att det såg ut och kändes ungefär som vilken skidort i Alperna som helst – det fanns backar, snö, restauranger och massa ryssar som trängdes i liftkön.

 

 

Eftersom jag har världens bästa make så fick jag åka skidor varje dag medan han och Theo hade grabbhäng på hotellet och diverse barer. Det hör inte till vanligheterna att ryska pappor är ute med spädbarn själva så killarna fick en hel del undrande blickar på sig.

 

 

När jag var 19 körde jag en säsong i St Anton vilket lade en ganska bra grund för skidåkningen (konståkningen, som jag tävlade i fram till jag var 17, kan också ha varit en bidragande faktor), så jag är nog ganska snabb i backen och tycker det hela är väldigt kul. Sist jag åkte var för fyra år sedan så det var riktigt härligt både för kroppen och själen att få glida omkring i backarna igen efter ett så långt uppehåll.

 

 

Afterski-stämningen var tämligen annorlunda än i Alperna, konstigt nog är ryssar inte så bra på att dricka litervis med öl och hoppa omkring till coverband-musik. Man skulle ju tro att de borde vara det med tanke på hur starkt alkohol förknippas med kulturen, men istället föredrar man att sitta ner, äta fet mat, röka vattenpipa och deepa. Jag och min vän drack iaf lite gluhwein och såg allmänt nöjda ut. Något som jag dock gillade starkt var afterski-stället Alaska där det spelades riktigt tung elektronisk house, kanske inte typiskt afterski men ändå.

 

 

Såhär såg jag ut med och utan googles i backen om någon undrar

 

 

Matscenen var väldigt bra måste jag säga, flera av de kända restaurangbolagen från Moskva har även ställen i Sochi. Nedan är skaldjursrestaurangen Sakhalin som ägs av White Rabbit Group som har några av de bästa restaurangerna i Ryssland (den första är btw med i serien Chefs Table på Netflix). Det är dock inte mycket skidstämning på dessa ställen, flera kvinnor var utrustade i glittriga minikjolar och stilettklackar som uppenbarligen inte låg i skidryggsäcken.

 

 

Sista kvällen åkte jag på en förkylning så det blev ingen skidåkning på söndagen, istället fick jag kurera jag mig med borstj och öl på flygplatsen.

 

 

All in all – en riktigt bra resa med härlig åkning, kul gäng och en behändig bäbis som dessutom sov helt ok om nätterna. 2 h flyg och 30 min taxi så är man redan uppe i backen, detta borde vi göra om!

 

8 comments
1

You may also like

8 comments

Jennysvardag 2019-01-29 - 10:03

Så roligt att få läsa om eran skidresa. Det ser ju så härligt ut att stå där på skidorna och vara beredd på att åka ner. Så härligt för Theo att ligga i en sån härlig krubba på flygplanet.

Reply
jenzel.se 2019-01-29 - 10:14

Wow så härligt det ser ut, så fina bilder!!

Jag avskyr kyla men jag ÄLSKAR att åka skidor… nu är det många år sedan sist men skulle lätt åka igen även om jag tror jag skulle ligga mer i backen än att åka… haha.. min balans är inte vad den en gång har varit och så har jag blivit feg oxå.

Så fint av din man att stanna med sonen, gillar han inte att åka skidor?

ha en härlig dag,

Kram kram

Reply
PT Lilla Ax 2019-01-29 - 12:05

Ser ut som en magisk resa! Jag är mest imponerad över att du faktiskt åkte på skidresa när du födde barn för 10 veckor sedan! Heja dig!

Reply
Sjubarnsmamman 2019-01-29 - 12:32

Ser supermysigt ut och förstår att ni även har det. Jag är ingen vintermänniska och tycker inte om snö men jag måste säga att jag blev lite sugen själv på att åka dit hahaha

Reply
Moa Larsson 2019-01-29 - 17:00

Vilken häftig grej flygbolaget har, och jävligt smart! Även här i Sverige har Fredrik och vår dotter fått konstiga blickar för att han tar stort ansvar. Han var den enda pappan som gick runt med sin dotter i famnen på förlossningen och BB. Var så stolt över honom då! Och är fortfarande. My är verkligen pappas tjej.

Reply
Johanna 2019-01-29 - 17:33

Om jag var där skulle jag bara kunna tänka på den vackra utsikten! Helt magiskt!! Vad underbart att du fick åka så mycket skidor, så konstigt dock att det inte är så vanligt, inte ens i Sverige, att männen tar hand om barnen mer. Galet! Kramar <3

Reply
Chanelle 2019-01-29 - 19:57

Men ååh vilka vackra bilder och vacker miljö! Skönt att vädret var okej iallafall. Första bilden på Theo var ju helt bedorande!! Så söt😍 Snällt att han hade grabbdagar så du fick åka mycket skidor! Personligen tycker jag det är såå läskigt haha

Reply
Melissaskywalkz 2019-01-29 - 20:16

Asså jag har fortfarande aldrig åkt skidor, känner helt klart att det börjar bli dags! Så mysigt att ni gjort er första resa, jag har aldrig hört om att bebisar ska placeras i en krubba men det kanske är tryggare för de 🙂

Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: