Byte av hotell

1 comment

Okej, det är inte så dramatiskt som titeln lyder, vi brukar faktiskt alltid bo på flera olika hotell när vi reser bort över mer än tre nätter. En vecka på samma hotell kan bli lite trist tycker vi, dessutom är det kul att testa olika typer av hotell och på så vis få en ny vinkel till upplevelsen av resan. Vi var dock inte säkra på om detta skulle vara lika uppskattat att göra med kids så vi höll det hela lite halvöppet för att känna in hur Theo skulle acklimatisera sig. Det var inga probs med Theo så vi bestämde oss för att byta. Det var alltså inget fel på första hotellet, men eftersom jag själv blev så taggad av den där alla-influencers-är-i-Dubai-hysterin så tänkte jag återge en ärlig (läs kostnadsfri) bild av hotellen.

 

Caesars Palace Dubai

Första stället, Caesars Palace har sitt ursprung i Las Vegas, men jag tyckte att de lyckades skala av det där lite schabbiga med Vegas i sin Dubaiversion. Det var mycket fokus på extremt högt i tak och minimalism varvat med lite romersk/grekisk mytologi

 

 

Det kändes som att designern hade tänkt på varenda vrå, allt var så genomtänkt och perfekt symmetriskt

 

 

 

Hotellets stolthet är Gordon Ramseys Hell’s Kitchen, där även frukosten serverades. Maten var bra men inte fantastisk, enligt min personliga mening. Något som dock var dåligt på riktigt var att det påstods att stället hade sex olika restauranger, men bara två var de facto öppna. Eftersom det är tänkt att man uteslutande ska kunna vara på resorten så blir det lite trist med två restauranger, varav en alltid var fullbokad. Förhoppningsvis så öppnar de resterande fyra restaurangerna inom kort och gäster kan få det de utlovats på hemsidan

 

 

 

Det fanns tre olika pooler att välja bland, den som tillhörde vårt hotellkomplex tyckte jag var härligast

 

 

 

Jag är ju som bekant en riktig badkruka och brukar undvika att bada om temperaturen är under typ 37 grader. I tre dagar undvek jag således att doppa mig i poolen för att sista dagen inse att vattnet var sjukt varmt! Sådant gillas av mig och ryssar (som av någon anledning är sjukt värmekära)

 

 

 

Det var inte så bra ljus i rummet så jag har inte många bilder därifrån (är av någon anledning väldigt pedantisk när det kommer till mina bilder. Är dock minst pedantiskt i resterande delar av mitt liv, haha). Det fanns dock en härlig ljusglimt i badrummet där jag och Theo tog ett dopp i 37 graders vatten

 

 

 

Hotellet ligger på stranden så man kunde även hänga där, men vi valde att oftast hänga vid poolen och slippa diverse sandproblem

 

 

 

Vyn från hotellets sida var väldigt vacker, nästan som på ett vykort från, eh Dubai

 

 

 

Park Hayatt Dubai

Vi har faktiskt bott här en gång redan, det var 2014 och vi var i Dubai för att värma oss från Moskvavintern. Vi hamnade dock mitt i en storm som valde att uppenbara sig just den veckan. Hotellet ligger vid Dubai Creek och är i en mer klassisk stil

 

 

 

Jag tycker en del av inredningen påminner en del om Marrakesh med blå-vita färger och orientaliska detaljer, en form av Nordafrikansk kolonialstil

 

 

 

 

Stället har inte lika många restauranger, men stoltheten är Thai Kitchen, som kanske inte passar in i konceptet i övrigt, men har sjukt god mat

 

 

När vi var här sist fanns en pool som var väldigt vacker och harmonisk att hänga vid, det var den även denna gång

 

 

De har sedan vårt senaste besök byggt ut hotellkomplexet med en ny pool som var något av det vackraste jag sett. Den vätte ut mot creeken i form av en infinity pool och var dessutom gjord som en sandstrand med den mest perfekta sanden

 

 

 

 

Jag skulle kunna hänga i hammocken och titta ut över infinity poolen och den falska stranden i evigheter

 

 

 

Även om hotellet är lite mer pensionärigt så känns det som att det är mer själ i det på något vis. I de olika loungerna sitter lokala affärsmän från olika nationaliteter och har viktiga möten, män i thawb sitter och röker vattenpipa och kvinnor i abaya och dyrbara accessoarer förtär orientaliska desserter

 

 

 

Två helt olika hotell med andra ord. Båda har sin charm på sitt egna vis. Skulle jag dock välja ett av dessa så vore det nog ändå Hayatt, särskilt nu med den vackra konstgjorda sandstranden. Fasen, man skulle kanske fråga dem om lite cash för en sån fin utvärdering 😒

 

You may also like

1 comment

Madelene 2019-02-22 - 17:42

Wow vilka läckra hotell, dessa måste jag testa bo på när jag åker till dubai

Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: