Hålla sig fräsch som mamma

4 comments

Morning!

Ja för er som inte nyligen har tryckt ut en bäbis kanske informationen nedan inte är superrelevant, samtidigt kanske man tidvis finner sig i stunder där man känner att man just har blivit en småbarnsmamma trots att man inte har det. Nu med facit i hand kan jag säga att jag upplevt ett liknande tillstånd när jag pluggade i Lund. När det var typ 3 dagar kvar till tentan, man hade 1 månads arbete att trycka in i huvudet på dessa dagar, men likförbannat var man ute igår och krökade ihjäl sig. Känslan som infann sig då är ganska lik den man kan uppleva som småbarnsmorsa.

Jag fick hur som helst frågan om hur jag håller mig fräsch och liksom inte helt tappad under dessa dagar då man inte sover särskilt mycket och är konstant stressad över att ens bäbis är mätt och belåten.

 

 

Hudvårdarutin

Eftersom det sista jag prioriterar just nu är att sminka mig så känns det ganska viktigt att min bara hud kan representera mig som en hyfsat normal person. Jag har turen att inte ha allt för mycket hudåkommor, så förutom lite förstorade porer och allmän torrhet har jag inte mycket att ta hand om mer än förebyggande åldrande. Jag kör dock en riktig hudvårdsrutin som innefattar rengöring (även med syror), BHA-syra, serum, ögonkräm och dag/nattkräm. Jag gör allt detta morgon och kväll och hoppas innerligt att detta gör någon skillnad.

 

Brun utan sol

Ett enkelt sätt att se mer fräsch ut är att droppa några droppar brun-utan-sol i sin hudvårdsrutin. Vill man gå ännu längre så kan man köra en spray tan, ha då på dig bikini eftersom man nog inte vill att bäbisen ska få i sig färgpartiklar när och om man ammar.

 

Permanent ögonbryns- och läpp makeup

Jag har gjort micro blending på ögonbrynen som gör att de ser perfekta ut när man vaknar, något jag verkligen rekommenderar! Jag har också gjort en liknande procedur på läpparna, men det blev inte lika synligt. Specialisten förklarade för mig att det är för att jag ammar och hormonerna gör att färgen försvinner. Kanske gör jag om det när jag slutat amma, men ögonbrynen räcker gott och väl som permanent makeup.

 

Färga och böja ögonfransar på salong

Detta gjorde jag även innan jag var gravid. Mina fransar är typ blonda och spikraka, de går inte ens att böja dem med en sån där ögonfransböjare, så det bästa som hänt mig är att upptäcka att man kan göra detta på salong. Jag gör det ca varannan månad och man ser direkt sjukt mycket fräschare ut.

 

Torrschampoo

Yeps, behöver jag säga något mer om den bästa uppfinningen som gjorts de senaste 100 åren?

 

Cashmere-set

Eftersom man spenderar ganska mycket tid hemma så blir det lätt hänt att man hoppar i ett par trötta mjukisar med amningsfläckar ihop med en amingsvänlig kofta. Detta, insåg jag, gjorde så att jag kände mig som en trött uteliggare. Jag inhandlade några cashmere-set i olika färger som både är bekväma, enkla att amma i och framförallt så ser man direkt ut som en svensk Hollywood fru (inte för att det på något vis är min strävan, men hellre det än uteliggare tänker jag).

 

4 comments
3

You may also like

4 comments

Liw 2019-03-07 - 09:32

Bra med tips! Kläderna är superfina! Jag visste inte att man kunde böja till ögonfransarna på salong. Färga dem har jag gjort men det tyckte jag inte gav alls samma känsla som att ta på sig maskara. Är det något jag aldrig går utanför dörren utan är det concealer under ögonen. Jag var ganska dålig på att piffa mig under barnens första år. Jag har mer haft energin för det nu när de blivit större/jag är äldre. ☺️

Reply
Johanna 2019-03-07 - 12:43

Bra tips, dessa hade jag behövt när sonen var bebis! 🙂 Ja kanske fortfarande, måste verkligen fixa mina bryn…… och fransar….

Reply
Carro 2019-03-07 - 19:03

Jag hade absolut ingen aning om att man kunde göra en micro blending på ögonbrynen eller böja ögonfransarna på en salong😶Tack för tipset får kolla upp detta.Jag tycker hellre om att gå runt i mjuk kläderna än klä upp mig när vi är hemma.

Reply
Fnulan 2019-03-07 - 20:58

Jag kan verkligen behöva alla dina tips utan att ha småbarn, räcker det med att man har barnbarn? KRAM

Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: