Mystiskt försvinnande i Moskvas tunnelbana

0 comment

 

En kall vårdag i Moskva bestämde sig en svensk småbarnsmorsa för att svida om till en drömsk klänning i tunt chiffong och låta den fladdra runt i draget från tunnelbanesystemet. Hon hade en bild, en slags vision över hur det fladdrande tyget tillsammans med hennes långa tunna hår skulle förmedla en mystisk känsla av sovjetnostalgi blandat med ett modereportage från Vogue.

 

 

Hon ställde sig framför diverse monument på stationen Novoslabodskaya för att tålmodigt invänta pustar av drag som tycktes uppenbara sig strax efter att ett tåg anlänt till hållplatsen. I samband med tågets ankomst vällde det även ut hundratals människor som i rusningstrafik skulle byta tåg, då stationen befinner sig på ringlinjen och därmed fungerar som en hub för andra linjer. Det blev därför en utmaning att få till en bild där vindpusten från tåget fanns tillgänglig utan att det också vimlade av målinriktade resenärer framför monumenten.

 

 

Under flera tillfällen förundrades resenärerna över denna kvinnas annorlunda aktivitet, vissa tog fram kameran och tog bild på det underliga fenomenet medan andra försökte förklara för henne att det inte är hälsosamt att befinna sig i drag under så långa tidsperioder. De flesta hade dock för bråttom och fick därmed nöja sig med att fundera på vad det egentligen var de såg under den resterande delen av sin resa.

 

 

På sin högra arm bar kvinnan ett rosa armband som hon bara två dagar tidigare hade fått i present av sin make. Armbandet var gjutet i ljusrosa emalj och kvinnan hade redan bokat in en tid för manikyr efter fotograferingen för att få till sina naglar i samma ljusrosa nyans, våren till ära.

 

 

Efter en timmes fladdrande i tunnelbanan hade kvinnan nöjt sig med materialet och lämnade stationen för att ta sig vidare till skönhetssalongen där den rosa manikyren väntade. Upprymd av spänning inför att snart få se det färdiga resultatet av fotograferingen skuttade hon in i skönhetssalongen med ett stort leende. Den annars ganska sammanbitna nagelteknologen smittades av hennes glada humör och undrade vad som önskades för dagens manikyr. Den glada småbarnsmamman visade stolt upp sin arm för att hänvisa till armbandets nyans, men armbandet fanns inte längre kvar. Hon gick igenom ytterkläderna och sin väska, men fann ingen lycka där. Inte heller fanns några spår av armbandet på vägen som hon tog från tunnelbanestationen. Uppgiven och nedstämd lämnade kvinnan skönhetssalongen med naglar i den ljusrosa färgen, som inte riktigt var i den nyans hon egentligen hade hoppats på. Redan på kvällen skickade en stolt fotograf de slutgiltiga bilderna till kvinnan där man på sista bilden ännu kan skåda det försvunna armbandet.

 

You may also like

Kommentera

%d bloggare gillar detta: