Att dejta en rysk kvinna

3 comments

Yeps, ni läste rätt, jag tänkte ge lite tips från coachen när det kommer till att dejta ryska kvinnor. Dels så går det rykten om att man kommer att lätta på visumkraven till Ryssland och därmed kommer förmodligen fler män att åka hit och dejta en och annan donna och är därmed i stort behov av denna guide, dels så är det nog allmänt intressant att sätta sig in i hur det kan vara trots att man själv primärt är lagt åt det andra hållet. Lets begin!

 

 

Tinder – den primära dejtingappen

De flesta dejter idag uppstår via Tinder vilket inte är ett undantag för Ryssland. Mina ryska singelvänninor berättar dock att utlänningar som de träffar via appen alltid är så chockade över att de är ”normala” tjejer när de väl träffas, dvs inte prostituerade. Jag har av förklarliga själ helt missat Tinder-generationen, men tydligen finns det en felaktig uppfattning om att många ryska prostituerade eller gränsfall av detsamma är de som primärt befolkar appen. Detta är alltså inte sant. Tro mig, det finns särskilda appar för dessa ändamål. Däremot har många ryska kvinnor en tendens att se, vad ska man säga, lite för porriga ut på sina profilbilder, vilket kan misstolkas. Det finns en konstig social norm om att man på sin Facebook har en profilbild från tex nån resa till Thailand där man bär en tiny winy string bikini och en förförisk blick. Detta anses inte alls vara konstigt trots att ens kollegor och chefer är med på friends-listan.

 

Hon kommer att vara sen

Jag råkar ju ut för det här hela tiden med att vara i tid till olika tillställningar, svenebanan som man är. När man dejtar en ryska så får man vara beredd på att hon kommer att vara minst 20 minuter sen. Dels för att hon kommer att behöva fixa extra med sminkningen eller lockningen av håret och sitta fast i trafiken, men framför allt för att hon inte vill riskera att komma innan sin dejt. Så man ska absolut inte tävla om vem som kommer mest sent, utan man ska själv komma i tid men inte bli förvånad över att man får vänta ett tag. Man får extra pluspoäng om man erbjuder sig att hämta upp henne, men då finns risk för samma tidsförvrängning vilket kan leda till att man får casha ut extra på taxametern.

 

Blommor och presenter

Vill man ha ännu fler stjärnor i kanten så kan det vara på sin plats att man tar med sig blommor eller en liten present till dejten.  Jag skulle nog tipsa om blommorna framför presenten för att undvika skillnader i smakpreferenser. Lägg istället pengarna på en större bukett. Ju fler blommor, ju större effekt.

 

Välj ställe med omsorg

Det är mannen som ska föreslå vart man ska ses och då är det inte läge att slänga på sig spara-hatten. Val av ställe vittnar om den sociala statusen hos mannen, väljer man ett billig ställe så finns det risk för att det inte blir någon dejt överhuvudtaget. Inte för att hon tänker att du förmodligen är fattig (okej det med), utan för att det är respektlöst mot henne. Är stället otrendigt så ska man i så fall bjuda ut en tjej som också är ointresserad av trender. Det är därför säkrast att välja ett ställe som är trendigt då dessa ställen samtidigt inte är de billigaste.

 

Komplimanger och intresse för kulturen

Detta är inte en dejt då man ska spela svår och använda teorier från The Game, istället förväntas man ösa på med komplimanger och vara fascinerad över den ryska kulturen. Ställ frågor med intresse och komplimangerna får mer än gärna beröra hennes yttre attribut.

 

Man up

Eftersom Ryssland är ett land med mer traditionell bild över könsrollerna så ska man inte heller försöka imponera med sin metrosexualitet. Tänk lite Mad Man och försök imitera någon av huvudkaraktärerna i serien så ska du se att det ger resultat.

 

Betala notan

Om man hört något om ryska dejtingprinciper så är nog denna den mest kända, det är en big NO-NO om man föreslår att dela på notan. Gör man det så finns det risk för att man tom får en offentlig lavett i ansiktet. Har man svårt för denna typ av ojämlikhet så får man nog strunta i att dejta ryska kvinnor. Till och med de mest ”feministiska” ryskorna tycker att mannen borde stå för notan. Även om du har tagit dig en liten kaffe medan hon beställt en trerätters middag med vinpaket så blir det din plånka som får stå får baletten.

 

Inga utdragna mysförhållanden

Om allt har gått smooth med första dejten och ni ska ses igen så får man vara beredd på att en förväntan om frieri är nära. Okej, kanske inte på andra dejten, men frågan kommer definitivt att komma på tal inom tre månader. Så om man är en snubbe som föredrag utdragna samboförhållanden är nog Ryssland inte det land man bör söka dem i.

3 comments
0

You may also like

3 comments

kamillaskamera 2019-04-17 - 19:12

Kul att höra från dig igen. Wao vilken kanon bra tips lista och rolig att läsa. Den kan säkert många trevliga män som är på jakt mot de Ryska markerna ta del av för att få någon lättare på kroken.

Reply
Sandra 2019-04-17 - 20:27

Älskar dina ryska krönikor. Att dejta en rysk kvinna låter som att dejta en sri lankesisk kvinna 😉😂
Tidsmässigt, notan och frieriet 😉😂

Reply
Emma Engström 2019-04-18 - 18:27

Detta var något nytt, haha! 😀 <3

Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: