Emeraldskogen på ryska landsbygden

0 comment

 

I helgen bar det av till den ryska landsbygden, eller ja en ny och vacker version av den. Det ryska naturlandskapet är väldigt likt det svenska och då vet ju vi att man kan få till riktigt vackra miljöer om man har smak. Det har på senaste åren poppat up en hel del SPAn och hotell på den ryska landsbygden som har öga för just smak. Stället vi åkte till heter Izumrudny Les vilket direktöversatt blir ”Emeraldskogen”. Det ligger två timmar med bil från Moskva centrum, är stort, vackert och är dessutom väldigt familjevänligt.

 

 

Stilen är klassisk rysk landsbygdstil (dock inte den sovjetiska utan snarare förrevolutionell) med mycket trä och andra naturnära material. På bilden ovan ser man SPA-komplexet där man förutom klassiska SPA-behandlingar även kunde få rysk banya-behandling efter vilken man i uppsikt av sin ”parilchik” (man som utför banya-ritualen) förväntas hoppa direkt i sjön för att svalka sig.

 

 

Jag körde en ganska skonsam banya-ritual som, enligt snubben som slog mig med ekris över hela kroppen, även ska vara bra för mjölkproduktionen när man ammar.

 

 

Det fanns gott om pooler och andra aktivitetsytor som tennisplan (både ute och inne), basketplan, stor gymsal och flera pooler. Jag och Theo körde en ganska chillad aktivitet i form av att doppa tårna i barnpoolen.

 

 

Stället ligger mitt i en björk- och tallskog vilket är man ser från sitt fönster när man vaknar. Man kunde antingen bo i ett rum på själva hotellet eller så kunde man hyra en så kallad ”Kottedzch” dvs ett litet hus i cottage stil.

 

 

Inredningen var väldigt basic men stilren vilket uppskattas av oss svennar i ett annars överdekorerat land som Ryssland.

 

 

Theo (maskerad till ett lodjur) andas frisk luft

 

 

Något som förvånade mig var att de hade väldigt bra mat på stället också, annars brukar rysk mat kanske inte ingå i min topplista över matfavoriter. Maten kunde man avnjuta antingen som room service i sin kottedzch eller på restaurangen som syns på bilden ovan.

 

 

Det fanns som sagt massor av aktiviteter för kids, allt från stora studsmattor till lekparker och bollhav, men då Theo fortfarande är för liten för den sortens aktiviteter fick den lilla djurparken bli lagom underhållning. Populärast bland djuren blev getterna, bland vilka Theo också verkade ganska poppis.

 

 

Vi fick gå in till getternas crib och umgås lite. Bäbis-getterna hittade ett gemensamt språk med Theo medan vissa förväxlade mitt hår med halm, vilket är lätt hänt när man har halmfärgat hår som jag.

 

 

Ska ni till Moskva någon gång så kan jag varmt rekommendera att åka ut på en sån här utflykt också, särskilt om man har med sig barn.

 

 

You may also like

Kommentera

%d bloggare gillar detta: