Vad min bok handlar om

10 comments

Vi njuter vidare av det härliga vädret i Förenade Arabemiraten (fortfarande för vår egen räkning) och jag spenderar timmarna vid poolen med att skriva på boken. Flera av er har skrivit och undrat vad boken kommer handla om så jag har bestämt mig för att befria alla från FOMO och återge en liten sammanfattning.

Boken utspelar sig i dagens Moskva i miljöer som både är populära och trendiga men också kontrasten i de mindre glamorösa kvarlevorna från Sovjettiden. Man får följa en ung och vacker (rysk) kvinnas liv i vilket hennes skönhet har drivit henne till att förföra förmögna gifta män och bli ekonomiskt beroende av dem, istället för att bygga upp en självständighet genom sitt intellekt (som hon dessutom har gott om). Man får följa med i hennes resonemang kring vad som är viktigt i livet, synen på kvinnan och hennes roll i samhället, vänskapsrelationer (eller avsaknaden av dem?) och deras innebörd samt hur man aldrig kan lita på någon. Det kommer därefter en tvist i berättelsen där hon trots allt tvingas använda sitt intellekt över skönheten och stöter för första gången på ödmjukheten i sig själv som visar henne vägen till självständighet.

Det blir en del smaskiga beskrivningar av det ryska rika livet med dyrbara väskor, smycken, bilar, svart kaviar och lyxresor, som samtidigt varvas med attribut av det mer förekommande livet, där varje rubel räknas och spenderas varsamt (men inte på det som man kanske själv hade gjort). Det är också en skildring av kvinnosynen och feminismen (eller snarare avsaknaden av den) i dagens Ryssland och en insikt i hur en ung kvinna resonerar.

Det finns säkert många böcker skrivna av ryska författare som handlar om unga kvinnor i lyxfällan, men då saknas det västerländska läsarperspektivet då mycket av kulturen redan är internaliserad av den ryska läsaren. Jag kommer i min bok att beskriva olika ryska fenomen och tankar ur ett västerländskt perspektiv i takt med att de uppenbarar sig i berättelsen.

Då hoppas jag att ni har fått en aningen bättre bild över vad boken kommer att handla om och blir lite mer sugna på att läsa den :P. Inom en snar framtid kommer jag att publicera ett litet utdrag ur boken så att ni får en känsla för hur det kommer att vara att läsa den.

Till then – ha en fantastisk måndag!

10 comments
2

You may also like

10 comments

Michaela Monday February 18th, 2019 - 10:08 AM

Låter verkligen som en bok i min smak😍

Reply
Liw på Liwslust.se Monday February 18th, 2019 - 03:13 PM

Det låter som en intressant bok och något jag skulle kunna läsa 🙂 Vad kul att du skriver en bok och på den plats där nu är. Heja dig! Lycka till.

Reply
Sara S Monday February 18th, 2019 - 05:27 PM

Så spännande det låter. Jag håller tummarna för att det även blir en ljudbok då jag svårt att finna ro nog för att läsa en bok.

Reply
Fnulan Monday February 18th, 2019 - 06:06 PM

ÅH den vill jag läsa!! Kommer du att ha med något om det där “dock-perspektivet” du bloggande om en gång? Den gamla rika mannen? Jag skulle vilja läsa mer om den vinklingen. Jag hejar på dig och älskar att du satsar!!!

Reply
Sandra Monday February 18th, 2019 - 06:54 PM

Men oh så intressant den verkar, klart man vill läsa den. Jag är första köparen 🙋‍♀️

Reply
PT Lilla Ax Monday February 18th, 2019 - 07:02 PM

Roligt med en liten teaser kring boken! Ser fram emot framtida utdrag och hoppas du lyckas producera mpnga kapitel trots att du får betala själv för allt där i Dubai 😉

Reply
Anna Monday February 18th, 2019 - 08:09 PM

Så spännande att få höra mer om din bok. Det låter som en bok som jag gärna skulle vilja läsa! 🙂

Reply
Jennifer Monday February 18th, 2019 - 10:22 PM

Låter som en intressant bok! Stort lycka till 😊

Reply
Maria Tuesday February 19th, 2019 - 05:28 AM

Låter som en väldigt spännande bok ser fram emot att se mer av den

Reply
Madelene Tuesday February 19th, 2019 - 12:39 PM

Så spännande!! Kommer du släppa boken på svenska eller något annat språk? *Vill så läsa denna när den släpps

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: