(Svenska) Vad tycker egentligen ryssar om svenskar?

24 comments

Sorry, this entry is only available in Swedish.

24 comments
6

You may also like

24 comments

Pärla Thursday January 31st, 2019 - 09:40 AM

Tycker det är komiskt att svenskar alltid framställs som blonda, haha. Hade ingen aning om det där med smink dock, så skevt (enligt mig).

Reply
Erik Thursday January 31st, 2019 - 09:48 AM

Kul! En del riktigt fina formuleringar. Finns mycket man vill lägga till kring detta ämne. Jag väntar på inbjudan till gästspel på din blogg

Reply
Fnulan Thursday January 31st, 2019 - 10:22 AM

HAHAHAHHA men jag dör så roligt!! Och deras syn på oss är väl egentligen inte helt fel? Leendet, planering och lugna känns stämma. Men att dom då ser oss som galna feminister är GALET roligt..
Jag älskar när du skriver om sånt här. Kan du inte skriva lite om vad dom tycker om svensk mat?
Kram

Reply
Fröken Rödlök Thursday January 31st, 2019 - 10:43 AM

Haha! Vad roligt att få läsa din hobbyundersökning, intressant. Det där med leendet har jag också tänkt på när det gäller ryssar, när jag ser bilder och tvinslag med ryssar så är det som du skriver – de ler inte så ofta. Medan vi svenskar gör det ofta. Jag log stort när jag läste vad ryssarna säger om leendet på svenskarna, att det är förvirrande.. Hehehe!

Reply
Hannas krypin Thursday January 31st, 2019 - 11:03 AM

Vilket roligt inlägg att läsa om hur ryssarna ser på oss svenskar. Du får gärna göra en del två om du hade fler påståenden på lager. Det där att alltid le stämmer in väldigt bra på mig måste jag säga och så är jag nog ganska nerklädd eftersom jag alltid mer eller mindre går runt i träningskläder.

Reply
Amanda Thursday January 31st, 2019 - 11:27 AM

Verkligen så intressant och kul att läsa! En del saker kan jag hålla med om, som att många svenskar gillar att planera!

Reply
Madde Thursday January 31st, 2019 - 11:34 AM

Väldigt kul att läsa. Även om jag skrattar åt det så ligger det lite i det. Vi är nog väldigt jämställda, Många inkl mig själv lägger ner väldigt lite på utseendet,. Ler vi jämt? Kan tycka att vi är rätt sura faktiskt 🙂

Reply
Michaela Thursday January 31st, 2019 - 11:40 AM

Nämen😂 Så himla roligt. Ja alla i sverige är feminister säger vi😂

Reply
Anna Thursday January 31st, 2019 - 01:09 PM

Vilket underbart inlägg! Älskar att du verkligen har lagt ner tid på detta och delar med dig till oss. FLER sådana här inlägg!!

Reply
PT Lilla Ax Thursday January 31st, 2019 - 01:28 PM

Underbart inlägg! Efter alla år utomlands älskar jag att analysera hur vi uppfattas av andra! Så spännande att få en inblick i hur vi är. Jämför med bilden mina afrikanska vänner ser oss återkommer planerandet definitivt, feminismen ja, men däremot tycker de att vi ägnar oss för mycket åt utseende. Tror det precis som du skriver färgas av kulturen som bedömer oxå. Fler inlägg om kulturella skillnader, riktigt rolig läsning!

Reply
Jenny Thursday January 31st, 2019 - 03:34 PM

Haha… så kul att läsa…
Detta stämmer mycket väl in i vad många turkar tycker om svenskar.. det här med att vi bara ler och måste planera allt.
Nästan så man ska planera in telefonsamtal med sin mamma, ringer man bara upp någon räknas man nästan som lite koko… haha…

Ha en fin kväll

Reply
Emelie Thursday January 31st, 2019 - 05:14 PM

Men åh så intressant och roligt inlägg! Alltid kul att höra om hur andra ser på oss svenskar. Intressant det där med leenden, hur olika det kan vara beroende på vilken del av världen man besöker. 😀

Reply
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera specialpedagogstudent och doula ★ Thursday January 31st, 2019 - 06:39 PM

Sådant här älskar jag, så himla kul att veta vad andra tänker om oss svenskar. Mest spännande tycker jag det är med leende, det får mig osökt att tänka på alla gånger men ler själv och hur de förmodligen förvirrar människor :D. Kan du inte göra ett om fördomar svenskar har mot ryssar. Tex vi får skriva vara uppfattningar och du svarar på dessa? 🙂

Reply
Michelle Thursday January 31st, 2019 - 07:28 PM

Oj hade ingen aning om att man jämförde länder på hur längst man sminkar mig . Haha för mig tar det typ tio min så är jag klar 🙂 till jobb kan jag nog med hålla med o va sminkad . Man vill ju va fin när man etc går ut . Men är jag hemma bara o inte åker nånstans så skippar jag det gärna 💕

Reply
Tess Thursday January 31st, 2019 - 07:34 PM

Haha, vilket spännande inlägg! Det där med att vi ler har jag också tänkt på, antagligen för att jag inte alls passar in i den bilden och ofta uppfattas som otrevlig pga det… 😉 Kram

Reply
Lexochlogan Thursday January 31st, 2019 - 09:08 PM

Väldigt intressant läsning, kul att höra lite mer vad andra tycker/anser om oss svenskar. Fascinerande med 45 min att göra sig i ordning, glad om man får 5 min, skulle verkligen vilja gå upp tidigare och sminka mig mer, se fräschare och piggare ut 😍

Reply
Sarah Thursday January 31st, 2019 - 09:29 PM

Så roligt att få veta vad ryssar tycker om oss 🙂 Vad kul att dom stör sig/blir förvirrade av när vi är glada xD Najs att du har kommit på en härskarteknik 😉

Reply
Amanda Thursday January 31st, 2019 - 09:38 PM

Det var både ett roligt och intressant inlägg, ibland undrar jag vad folk från andra länder tycker om oss svenskar. Haha ja att stå och sminka sig i en halvtimme är inget för mig 😀

Reply
Anneli Sjöblom Friday February 1st, 2019 - 09:12 AM

Hahaha mycket rolig läsning! Det där med feminism kan jag faktiskt hålla med dem lite om, då jag tycker att en del har gått överstyr.

Reply
Sandra Wednesday February 6th, 2019 - 06:47 PM

Haha, gud så roligt att höra vad andra länder tycker om oss. Min mamma var från SriLanka och jag vet att hon alltid hade problem med hur svårt det var att bara hälsa på människor i Sverige. I SriLanka står alltid dörren öppen och folk kan titta förbi när som oanmälda ❤

Reply
Liw på Liwslust.se Friday February 22nd, 2019 - 01:02 PM

Vilket underbart inlägg! Det var jätteintressant att läsa. Det där med festandet är intressant. Vi kanske helt enkelt behöver släppa ut vårt inre driv som till vardags inte kommer fram 😉
Våra män här är ju väldigt modemedvetna och tar hand om sitt yttre så den delen skiljer sig nog en del mellan länder. Tack för ett bra inlägg!

Reply
Sara S Monday March 4th, 2019 - 09:12 PM

Vi har eventuellt en lite olika syn på att ”klä sig snyggt” jag och de ryskor jag har träffat på, lite annorlunda syn på ”semester” också nu när jag tänker efter. De flesta som jag har träffat har jag träffat på under semestrar i Hurghada. På dagtid har de ofta legat i vattenbrynet, på mage, medans någon har fotat dom. Här snackar vi inledning på något som ofta blir en lååång bildserie i diverse olika poser.
Själv har jag slött betraktat dom från min ”låt mig friteras som en pommes-plats” i solen. Jag har suckat lite lätt åt deras väl genomtänkta accessoarer och blänkande hår samtidigt som jag har tänkt att jag borde nog borsta det där kråkboet på huvudet som är illa dolt i en knut högst upp på huvudet.
På kvällarna när vi har mötts på gatorna så har de klätt upp sig sjukt mycket i jämförelse med.. ja mig t.ex.
Jag har alltid haft svårt att avgöra om jag är lite avundsjuk på att de orkar lägga så mycket energi på sin skönhet eller om jag föredrar att bejaka latmasken inuti mig..

Reply
Svetlana Suvorova Wednesday March 6th, 2019 - 06:02 PM

Hej alla glada. Nästa kommentar kommer bli lite mindre politiskt korrekt.

Natavan Johansson поверьте,все приезжают получают документы и едут дальше.здесь хорошо для людей за 55,но не более молодого поколения.и да,мы всегда будем svartskallar и andra sorts människor

https://www.facebook.com/ofigenno.cc/posts/1467701936700633?comment_id=1472875469516613&notif_id=1551775265897181&notif_t=feedback_reaction_generic

Hoppas ni förstår. Den här kvinnan sägs hava levat i 13 år i Sverige (Mjölby kommun).
Tvåbarnsmamma, trivs hon INTE i Sverige och vill nu flytta vidare till ngt annat land, för att Sverige bara passar för folk över 55, men inte för denm som är yngre, och ryssar blir alltid svartskallar och andra sorts människor i svenskarnas ögon. Dessutom, är svenskarna mestadels, enligt henne, falska hycklare, som ler i ansiktet, men hatar och föraktar alla icke-svenskar bakom ryggen.
Så här, mina damer och herrar.

Reply
Frida Monday March 18th, 2019 - 03:35 PM

Intressant! Blonda och glada Feminister, ja men varför inte! 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: